Cum actioneaza THYMUSKIN®

THYMUSKIN oprește caderea părului și stimulează o nouă creștere a parului

Actiunea THYMUSKIN se manifesta prin intermediul complexului patentat de peptide timice, GKL-02. Peptidele din complexul activ GKL-02 au fost create folosind un procedeu de sinteză a peptidelor și, prin urmare, nu contin componente animale. Compozitia acestui set de peptide imita compozitia extractului total de timus de vitel.

Mod de actiune in tulburarile de crestere a parului si caderea parului

Glanda timus este un organ important al sistemului limfatic. Timusul este deosebit de important in sistemul imunitar, deoarece este locul in care se formeaza limfocitele T, cele care recunosc substantele straine in organism, cum ar fi bacterii sau virusi. Diferite peptide, asa-numitele timozine, sunt izolate de timus.

Timozinele sunt utilizate in medicina pentru a intari sistemul imunitar

Unele dintre ele sunt utilizate in diferite situatii clinice, in principal pentru consolidarea sistemului imunitar sau in tratamentul cancerului. Peptidele continute in timus sunt, de asemenea, caracterizate prin proprietatea lor de neutralizare si normalizare a afectiunilor foliculului de par.

Complexul activ GKL-02 imbunatateste alimentarea celulelor in timpul fazei de crestere

Succesul Thymuskinului in tratarea pierderii parului atat la femei cat si la barbati se datoreaza activitatii biologice a complexului activ GKL-02, lipsit de ingrediente bovine. Imbunatateste alimentarea cu celule nutritive a celulelor radacinii parului (folicul) in timpul fazei de crestere (faza anagena). Astfel, complexul de substanta activa unica sustine formarea de noi celule de par si intareste celulele existente. In acelasi timp, acesta prelungeste faza de crestere a parului. Foliculii de par care au ramas intacti sunt reactivati, se formeaza fire de par noi si faza de crestere este, in mod clar, prelungita.
Testele asupra celulelor sanguine umane au demonstrat ca Thymuskin stimuleaza divizarea limfocitelor. Efectul este dependent de concentratia complexului activ GK1-02 administrat. Dupa cum a aratat un alt studiu medical, stimularea proliferarii limfocitelor umane este independenta de substantele mesager proprii organismului aflate in sistemul imunitar. Efectul de stimulare a cresterii asupra celulelor din foliculii de par este legat de acest lucru si, prin urmare, are loc direct in radacinile parului.
Produsele Thymuskin sunt, astfel, capabile sa reactiveze cresterea parului pe zonele cu chelie care nu au mai mult de 3 ani.

  1. Prelungirea fazei de crestere prin protejarea impotriva DHT (dihidrotestosteronului) și a enzimelor
  2. Activarea keratinocitelor (celulele care formează firul de păr) din matricea firului de păr
  3. Stimularea creșterii de către diverse peptide timice

 

Thymuskin intareste apararea imunitara si reduce moartea celulelor foliculare

Din punct de vedere histologic, pierderea parului (faza telogena) este precedata de o crestere a celulelor mastocite. Aceste mastocite de la nivelul radacinii parului dispar dupa ce firul de parul cade, deci un rol major in procesul de cadere a parului este atribuit acestor celule mastocitare. Aici intervine Thymuskin, prin suprimarea activarii serin-proteazelor, tripsina si triptaza, care sunt continute in celulele mastocite si prin modificarea functiei celulare. Prin inhibarea acestor enzime, faza telogena este incetinita in cea mai mare masura posibila. Produsele Thymuskin cu GKL-02 contin peptide timice valoroase care sunt produse in totalitate fara ingrediente de origine bovine. Ele sunt o mimica a extractului natural timic total. In functie de preparat, GKL-02 este imbunatatit cu alti aditivi, astfel incat pot fi obtinute efecte sistematice si specifice.

Actiunea Thymuskin se bazează pe reglarea și modularea imunologică. Tehnologia inovatoare de sinteză a peptidelor permite acestora să pătrundă profund în piele și astfel să ajungă la foliculul de păr fără nici o dificultate. Thymuskin slăbește enzimele speciale care declanșează procesul de cădere a părului.

 

mecanism de actiune Thymuskin video

 

 

 

 

 

 

Celulele mastocitare conțin serin proteazele tripsină (chimotripsina) și triptaza. Acestea activează receptorii activati de proteaze ai keratinocitelor (PAR). S-a demonstrat că Thymuskin inhibă atât triptaza, cât și tripsina.* Având în vedere rolul mastocitelor descris mai sus și inhibarea serin proteazelor din celulele mastocite, se poate presupune că Thymuskin poate reduce sau chiar împiedica moartea celulelor foliculare prin:

  • creșterea viabilității keratinocitelor,
  • stimularea proliferării limfocitelor,
  • inhibarea efectului mastocitelor asupra foliculilor pilosi
  • modularea directă a creșterii foliculilor de păr.

* Birr C.: Development of a Bioassay for the Quality Control of the Drug Substance GKL-02 by Biological means 2005 6 Journal of Investigative Dermatology, Online-Vorabpublikation, 8. März 2012; doi:10.1038/jid.2012.2

100% fara ingrediente de origine bovina si fara efecte secundare la femei sau barbati timp de 30 de ani

fara ingrediente de origine bovinaAstfel, Thymuskin nu contine substante animale, ci peptide timice, care sunt o mimica a substantelor naturale, de calitate si puritate consistenta. Compusii peptidici din Thymuskin patrund in radacina parului si influenteaza cresterea celulelor parului. Ei lucreaza in mod similar la femei si barbati. Nu s-au identificat efecte secundare in diferite studii stiintifice si in cei aproape 30 de ani in care Thymuskin este cu succes pe piata. Thymuskin contine, de asemenea, proteine ​​vegetale si vitaminele B, E si F, care actioneaza sistematic asupra celulelor umane, a culturilor celulare si a substantelor biologice.

Thymuskin prezinta activitate biologica

In sistemul de testare pentru co-stimulare mitogenica, complexul de substanta activa GKL-02 prezinta o eficacitate care este de cateva ori mai mare decat cea a produsului initial natural. Acest lucru face posibila incorporarea unui complex activ GKL-02, care este foarte scump pentru fabricatie, intr-o concentratie economica de aplicare in functie de severitatea respectiva a caderii parului.
Eficacitatea Thymuskin in diferitele forme de pierdere a parului a fost confirmata intr-o serie de studii clinice. Eficacitatea sa biologica depinde de o concentratie adecvata, durata de utilizare si existenta foliculilor de par intacti.
Eficacitatea Thymuskin a fost demonstrata, printre altele, utilizand modelul EpiDerm, care a aratat ca celulele tesutului de testare s-au inmultit sub influenta unei solutii de Thymuskin de 10%. Tesutul de testare a constat din keratinocite, cum ar fi cele care se regasesc si in zona invelisului radacinii parului din foliculul de par (keratinocite, celule care formeaza stratul excitat al pielii, provin din celule stem epidermice).

 

Studiul independent confirma ipoteza efectului

Un studiu independent* a analizat si a determinat cu precizie procesul celular de crestere a parului: peptida timica Thymulin actioneaza ca un modulator direct al cresterii foliculului de par uman. Thymuskin contine Thymulin, impreuna cu alte peptide foarte active biologic pe baza de timus (fara ingrediente de origine animala). În cadrul testelor de laborator, aceasta peptida timica a condus la rate ridicate de crestere în foliculii de par uman. Ea interactioneaza cu parti ale sistemului neuroendocrin, respectiv cu hormoni implicati în reglarea cresterii parului uman (cum ar fi prolactina si tirotropina). Acest mecanism de actiune stimuleaza, de asemenea, în Samponul Thymuskin si în serul de scalp Thymuskin, procesul de formare a parului si astfel sprijina cresterea naturala a parului.

 

*Meier N et al.: Thymic Peptides Differentially Modulate Human Hair Follicle Growth. Journal of Investigative Dermatology (2012) 132, 1516-1519

**Rezultatele individuale pot varia